“Yoga is voor mij een ontdekkingsreis om de innerlijke rust en kracht die ik ervaar op de yogamat mee te nemen in het dagelijkse leven.” 

 

Al vanaf de eerste keer, in 1998, dat ik yoga beoefen, word ik erdoor geraakt.  Tijdens het beoefenen van yoga en meditatie ervaar ik een diepe, innerlijke rust en kracht. Het voelt als thuiskomen bij mezelf.

Dit duurde in het begin vaak maar een enkele seconde. Maar toch, het was er en ontroerde me. Ik ontdekte dat de les vaak een weerspiegeling was van hetgene dat zich afspeelde in mijzelf. Zo kwam ik in de ene les veel onrust en moeheid tegen. Daarbij keek ik stiekem op de klok of het nog geen tijd was voor de ontspanning. De andere keer kwamen er zomaar ineens tranen. Weer een andere keer ging ik  volledig over mijn grens en kreeg ik daar last van. Maar gaandeweg duurde de momenten langer van innerlijke verbondenheid.

Inmiddels is de yoga voor mij een levensweg en ontdekkingsreis geworden hoe ik die innerlijke rust en kracht wat ik ervaar op de yogamat mee kan nemen in het dagelijkse leven.

Daarvoor volgde ik uiteindelijk 2 yogaopleidingen.  Tot 2008 de Yoga Opleidingen Limburg in Sittard en tot 2016 bij de Saswitha opleidingen voor Yoga en Wijsbegeerte in Utrecht. In 2018 rondde ik de opleiding tot zwangerschapsyogadocente af. Verder volg ik de ontwikkelingen binnen de yoga en blijf me hierin verdiepen via cursussen en workshops.

Graag deel ik mijn passie en levensweg met mijn cursisten.