ZWANGERSCHAPSYOGA

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

 

Zwanger zijn en moeder worden is een unieke periode in je leven. Zowel in je lichaam, je gezin als ook op je werk wordt er ruimte gemaakt voor de komst van de baby.

Zwangerschapsyoga begeleidt je om deze periode met innerlijke rust en aandacht te beleven, hoe hectisch de wereld om je heen soms ook is. Vanuit die rust groei je. Je ontvangt alle handvaten om in vertrouwen te kunnen bevallen.

De zwangerschapsyoga wordt gegeven op zaterdagmorgen. Je neemt alle tijd, zonder haast. Je komt in verbinding met je kindje in je buik, met jezelf en met de andere (aanstaande) moeders. De yogales is het moment dat je de week zult afronden, zodat je uitgerust het weekend tegemoet kunt treden. Genieten dus!

 

CURSUSINHOUD

Tijdens de zwangerschapsyoga leer je wat ontspanning is en hoe belangrijk een goede ademhaling daarbij is. Je lichaam reageert op spanning, pijn en angst. Door je te concentreren en te ontspannen tijdens de zwangerschap, raak je steeds vertrouwder met je eigen lichaamstaal en hoe daar mee om te gaan.

Een les bestaat uit bewegen, ademen, ontspannen, mediteren en contact maken met de baby. Verder is er ruimte om met elkaar ervaringen te delen, waarbij ik aanvullende tips en informatie geef. Alle onderwerpen die bij de zwangerschap en de bevalling horen, komen aan bod.

De cursus wordt doorlopend aangeboden en je kan op ieder moment instromen.

Echter hoe meer lessen gevolgd worden, des te meer aandacht je straks zult weten te vinden en hoe vanzelfsprekender daarmee de bevalling wordt.

Om je optimaal voor te bereiden op de bevalling volg je ongeveer 12 lessen.

 

PARTNERLES

Eén keer per twee maanden is je partner ook welkom. Hij doet mee en krijgt tips hoe hij je liefdevol en praktisch kan ondersteunen bij de geboorte van jullie kindje.

 

INDIVIDUEEL

Natuurlijk kan naar behoefte de cursus met individuele begeleiding worden aangevuld.

Deze individuele zwangerschapsyoga kan op zaterdagochtend in Venlo, maar ook op een dinsdag- of woensdagavond in Velden.

 

LESTIJDEN /PRIJZEN /LOCATIE

De lessen worden gegeven in de yogazaal van ‘yogajuf Janssen’, van Millenstraat 2 te Venlo.

Zaterdagochtend 9.30 – 10.45 uur

Een les kost € 12,50. Bij aanvang van de cursus ontvang je een factuur met de lessen tot aan de 36e week van je zwangerschap. Mocht je daarna nog les willen volgen, betaal je contant.

Een partnerles is één keer in de twee maanden. De partner betaalt ook € 12,50

Individuele begeleiding kost € 25,- per half uur met een maimum van € 50,-

De factuur kun je opsturen naar je zorgverzekering. Er zijn veel verzekeraars die de zwangerschapsyogacursus (voor een gedeelte) vergoeden. YOGA bij Mirjonne is aangesloten bij de beroepsvereniging van yogaleerkrachten.

LESDATA

APRIL Zaterdag 13 april en 20 april (27 april niet vanwege koningsdag)
MEI Zaterdag 4,11 en 25 mei, woensdag 15 mei (19.30 uur), (zaterdag 18 mei niet ivm studie)
JUNI Zaterdag 1, 8, 15 en 29 juni, woensdag 19 juni (19.30 uur), (zaterdag 22 juni niet)

JULI geen les

AUGUSTUS Zaterdag 3, 10, 17 en 31 en woensdag 28 augustus (zaterdag 24 augustus niet)